About the project

Client focussed, legal firm DMH Stallard wanted its new flagship office in Central London to reflect its image as an innovative and vibrant law firm that has been designed to heighten its engagement with clients and employees and to be used as a ‘best in class environment’ for offices located across the UK.

SPACE transformed their news office to a light-filled, colourful space that features multi-purpose areas which can support flexible and agile working. Implementing a hybrid approach to working has enabled the client to remove desk allocation for each person and replace this with a booking system. Gaining more space, enabled the creation of more effective collaborative areas that could be used in different ways. Equally, there was a need for ‘heads down’ working so cushioned-fabric screens absorb sound to a greater effect making this a quiet zone within a larger collaborative space. Plus, custom-designed hanging acoustic felt screens with 3D detailing are all conducive elements to achieving the right ambience with acoustics carefully managed.

Using glass fronts to private offices creates a balance between necessary privacy and approachability, new technology allows employees to connect across practice areas and adds more flexibility to where they can work and meet. Bringing the space together is the clever use of calm, contemporary neutral colour palettes offset by bold pops of colour and graphics to underpin the brand cues.