LOCATION: HAMPSHIRE
SIZE: 2,500 SQ FT
COST: NON-DISCLOSED

New home for civil engineering company KAMM is a stunning Grade 2 listed manor house which is situated in the idyllic New Forest town of Ringwood.

Stage One was to completely renovate the two rear buildings attached to the manor house. Works involved the full development and fit out of a new breakout and café area, alongside a state-of-the-art gym and high spec male and female toilets.

The main rear building was repurposed and redesigned to provide a greater sense of space to the team. To achieve greater collaboration, the offices were removed and replaced with agile open plan working and collaborative meeting spaces. This included the fit out of a large functional drawing room for the civil engineering team to ensure all plans could be developed, printed, and stored in one location.

A familiar icon for the KAMM team is the humble tyre track. We incorporated this into the manifestation and artwork, as well as the large acoustic wall that is a real feature of the boardroom to create interest and bring to life the brand DNA. Other brand cues included using the ‘KAMM Green’ which compliments the natural wood tones and linear timber cladding to break up the clean white walls.

One of the biggest creative challenges was allowing the space to feel bright and modern whilst ensuring it was sympathetically synergetic to the heritage of the manor house. The link building acts as a natural bridge to move you from old to new whilst the colour palate and use of materials provide continuity and a connected concept. Affectionally known as the Bridge House we converted an old laboratory space into a fully functional café with food service area for the KAMM staff to use. This sociable, friendly space has been populated with historical images sharing the history of the building and surrounding areas.

Recent Projects

Specialist Sports

SPACE enjoyed working with Specialist Sports, a leading performance sports distribution and brand marketing agency. They needed more space for their growing capacity and...

Mayfair Private Client

SPACE recently completed the design and build of one of our confidential clients who required a premium workspace in Mayfair, London. The thoughtful design...

DVB Bank

After a competitive Design & Build pitch, SPACE was delighted to work in the prestigious Tower 42 building which is London’s fifth tallest skyscraper...